fbpx
seo

10 motive pentru care afacerea ta are nevoie de SEO

Optimizarea pentru motoarele de căutare (SEO) este procesul de creștere a calității și cantității de trafic pe care site-ul tău web îl primește de la motoarele de căutare. Aducerea de mai mult trafic către site-ul tău web te va ajuta, în cele din urmă, să transformi vizitatorii în clienți. Pe scurt, SEO este o modalitate excelentă de a crește veniturile și de a-ți dezvolta afacerea.

Optimizarea site-ului tău web poate implica o varietate de activități, inclusiv adăugarea de conținut, editarea și actualizarea conținutului, modificări HTML, efectuare de activități de indexare, obținerea de link-uri și multe altele. Iată 10 motive pentru care afacerea ta are nevoie de SEO:

SEO crește traficul pe site-ul tău

Folosind serviciile SEO, potențialii clienți ai afacerii tale te vor găsi mai ușor, pur și simplu căutând ceea ce oferi tu. Dacă în prezent site-ul tău nu este optimizat SEO, optarea pentru astfel de servicii va deschide o cale cu totul nouă de generare de clienți potențiali.

Altfel spus, SEO va aduce mai mult trafic pe site-ul tău, iar astfel nu îți mai rămâne decât să transformi vizitatorii în clienți.

Căutările organice reprezintă o sursă principală de trafic web

Traficul organic reprezintă acea categorie de vizitatori care ajunge pe site-ul tău de pe motoarele de căutare. Astfel, cel mai bun mod de a-ți crește traficul organic este prin SEO. Cu cât îți optimizezi mai mult site-ul, cu atât acesta va apărea mai sus în motoarele de căutare pentru anumite cuvinte cheie.

De ce este atât de important să crești traficul organic cu SEO? Există multe motive, unul dintre cele mai importante fiind faptul că această căutare organică reprezintă principala sursă de trafic al site-ului tău. Astfel, optimizarea SEO îți va aduce mai mulți vizitatori.

SEO facilitează vânzările

Am stabilit deja că SEO ajută utilizatorii să găsească afacerea ta online, dar acesta nu este singurul avantaj. Atunci când utilizatorii caută un produs sau un serviciu online și ajung pe site-ul tău, ei au nevoie deja de produsele sau serviciile pe care le oferi, așa că nu îți mai rămâne decât să le vinzi.

Altfel spus, o strategie SEO bună face ciclul de vânzări mai scurt, deoarece nu vei mai căuta tu clienții, ci te vor găsi ei pe tine, ceea ce este un important pas către realizarea vânzării.

O strategie SEO bună oferă încredere și credibilitate

Scopul SEO nu este doar de a atrage mai mulți vizitatori pe site-ul tău, ci de a stabili o bază solidă pentru un site web care oferă o experiență excelentă pentru utilizatori. Oamenii au încredere în Google. Dacă site-ul tău apare pe prima pagină a unei căutări, adică rezultatul unui SEO excelent, câștigi instantaneu credibilitatea utilizatorului. Majoritatea consumatorilor cercetează înainte de a face o achiziție.

O strategie SEO puternică este esențială pentru orice afacere

Studiile arată că între 70 și 80% dintre oameni caută informații înainte de a face o achiziție. Astfel, dacă concurentul tău te depășește și are o reputație mai bună într-un motor de căutare, acesta ar putea câștiga o mulțime de conversii. Cu o strategie mai bună, aceștia ar putea fi clienți noi pentru afacerea ta.

SEO înseamnă o experiență mai bună pentru utilizator

Fiecare companie vrea să se claseze bine în motoarele de căutare și să-și crească traficul organic, dar foarte puțini își dau seama că experiența optimă a utilizatorului este o parte importantă a optimizării. Deși există mulți factori pentru un SEO optim, precum conținut excelent, backlink-uri, viteza site-ului și așa mai departe, experiența utilizatorului este cu siguranță un alt factor important.

Google este incredibil de inteligent și a învățat cum să interpreteze dacă site-urile oferă o experiență de utilizator bună sau o experiență proastă.

O experiență pozitivă a utilizatorului este esențială pentru succesul unui site. Iată câțiva factori care influențează experiența utilizatorului (UX):

  • Conținutul este util și satisface intenția utilizatorului pentru căutare;
  • Site-ul este ușor de utilizat și de navigat;
  • Trebuie să fii credibil în fața cititorilor;
  • Fă-ți site-ul dezirabil (concentrează-te pe imagine, identitate, marcă și alte elemente de design).

Atunci când îți optimizezi site-ul, experiența utilizatorului ar trebui să fie o prioritate.

SEO local = trafic crescut și conversii

Căutările locale au devenit o parte fundamentală a succesului întreprinderilor mici și mijlocii. SEO local se concentrează pe optimizarea prezenței online a unei companii, astfel încât paginile sale web să fie afișate de motoarele de căutare atunci când utilizatorii introduc locații pentru produsul sau serviciile sale. Optimizarea locală se concentrează pe anumite orașe și regiuni pentru a stabili o bună reputație pentru un brand la nivel local. Dacă vrei să îți promovezi afacerea la nivel local, SEO poate fi de mare ajutor.

Câștigi trafic în fața concurenților

Afacerea ta are nevoie de SEO pentru simplul fapt că te poate ajuta să depășești concurenții. Când obții mai multe click-uri, câștigi mai multe vânzări și crești veniturile. Dacă oamenii caută produsul sau serviciul pe care îl oferi, sigur îți dorești ca ei să vină la tine nu la concurență.

Optimizarea SEO te ajută să te situezi deasupra concurenților și astfel să beneficiezi de mai mulți clienți potențiali.

O strategie SEO este mai ieftină decât publicitatea plătită

Sigur, serviciile SEO costă bani, dar sunt de fapt relativ ieftine în comparație cu alte servicii. În plus, deși poate fi necesar mai mult timp pentru a vedea rezultatele, câștigul merită. Nu numai că vei îmbunătăți imaginea afacerii tale cu un site bine pus la punct, dar vei observa și o creștere a traficului pe site. Nu ar trebui să privești SEO ca pe o cheltuială, ci mai mult ca pe o investiție care va adăuga valoare afacerii tale în anii următori.

SEO produce continuu rezultate

Cu un SEO excelent, vei vedea în mod constant creșterea traficului web în timp, lucru pe care nu îl poți realiza cu publicitate plătită.

Publicitatea plătită este o soluție rapidă de a genera clienți, în timp ce SEO este mai mult o strategie pe termen lung. Poți scrie un articol grozav astăzi iar acesta să aibă impact chiar și după câțiva ani de la publicare.

Cu cât aloci mai mult timp, efort și buget dedicat SEO, cu atât mai mult timp va fi site-ul tău în topul motoarelor de căutare. Concluzia și motivul numărul unu pentru care ar trebui să investești în SEO este simplul fapt că este o strategie care funcționează.

Dacă vrei să vezi adevărata valoare a unei strategii SEO puternice, ai încredere în echipa noastră de experți în conținut și optimizare.

Vrei să îți dezvolți afacerea și să atragi mai mult trafic către site-ul tău? Contactează echipa noastră acum!

Împărtășește-ți dragostea
Discută cu noi
Ai nevoie de ajutor?
Salutare!
Ai nevoie de ajutor?