fbpx

Optimizare SEO

Ce este SEO?

SEO este acronimul de la Search Engine Optimization și se traduce în limba română astfel: optimizare pentru motoarele de căutare!

Altfel spus, SEO se mai poate traduce și prin îmbunătățirea clasării unui site în secțiunea organică (neplătită) a motoarelor de căutare.

Optimizarea pentru motoarele de căutare este un instrument de marketing digital prin care site-ul tău devine mai vizibil pentru motoarele de căutare precum Google, Bing sau Yahoo. Asta înseamnă mai mult trafic, deci și mai mulți potențiali clienți pentru produsele sau serviciile pe care le comercializezi.

servicii-optimizare-seo

O campanie SEO se împarte în 2 mari categorii:

  • Optimizare SEO On-Page sau on-site se referă la optimizarea factorilor asupra cărora ai control și este procesul de optimizare/modificare a paginilor din site-ul tău sau a unor secțiuni din site din cauza cărora este afectată poziționarea în motoarele de căutare;
  • SEO Off-Page este procesul de optimizare prin care se urmărește creșterea autorității pe care site-ul tău o are, acest lucru presupune obținerea de recomandări (link-uri) de la alte site-uri prin campanii de advertoriale SEO. Acest proces mai este cunoscut și cu denumirea de link building.
optimizare-seo

Etapele procesului de optimizare SEO

Audit SEO

În cadrul procesului de audit SEO vom analiza site-ul tău din perspectiva motorului de căutare, pentru a identifica motivele din cauza cărora site-ul tău nu este indexat. Un SEO specialist din echipa WebCo Media va analiza și va extrage cuvintele cheie relevante, poziționările actuale și potențialul pe care acestea le au pentru afacerea ta!

Analiză competiție

Identificăm competiția apoi cercetăm și analizăm strategiile de marketing în mediul online a competiției. În baza acestor rezultate și a obiectivelor pe care afacerea ta le are, echipa noastră ce se ocupă de SEO va construi baza de cuvinte cheie reprezentative pentru afacerea ta și strategia SEO ce îți vor fi prezentate și explicate în cadrul unei întâlniri!

SEO On Page

Echipa SEO, echipa de content writeri și web development se ocupă de remedierea problemelor de pe site-ul tău, semnalate în cadrul auditului. Această revizie constă în verificarea și optimizarea vitezei de încărcare a site-ului, crearea de conținut pentru paginile site-ului, modificări/implementări meta-uri și alte implementări necesare pentru a-l face cât mai prietenos cu motoarele de căutare dar și cu utilizatorii care îl vor accesa.

SEO Off Page

SEO Off Page joacă un rol foarte important în procesul de optimizare. Acest proces presupune creșterea vizibilității și credibilității site-ului tău web prin articole în care serviciile sau produsele tale vor fi prezentate, articole ce vor fi publicate în presa online și pe bloguri, conținând link-uri către site-ul tău. Împreună cu mențiunile de pe rețelele de Social Media, acestea vor aduce o îmbunătățire a pozițiilor pe care site-ul tău le va avea după căutările folosind cuvinte cheie reprezentative.

Analiză și raportare evoluție

Analizăm zilnic folosind instrumente de ultimă generație ce ne ajută să monitorizăm evoluția cuvintelor cheie. Astfel, trimitem rapoarte săptămânal, bilunar sau lunar, în funcție de preferințe. Lunar stabilim o întâlnire online sau fizică în cadrul căreia discutăm evoluția cuvintelor cheie, rapoartele din Google Analytics și Search Console, pentru ca mai apoi să punem bazele strategiilor pentru următoarea perioadă de optimizare. Acesta reprezintă un drum sigur către îndeplinirea obiectivelor propuse la începutul colaborării.

optimizare-seo-suceava
68% dintre experiențele online încep cu un motorul de căutare Google

Du-ți afacerea la următorul nivel! Un website și o strategie de promovare SEO bine concepute îți vor îmbunătăți poziționările cuvintelor cheie, va crește traficul pe site și astfel vei câștiga mai mulți clienți.

93% din traficul global provine din căutări efectuate folosind motorul de căutare Google

WebCo Media Agency te va ajuta să îți îmbunătățești poziția în căutările organice pe Google printr-o strategie de SEO marketing ce respectă practici eficiente și generează mai mult trafic de calitate către site-ul tău!

agentie seo suceava

Vrei mai mult trafic pentru site-ul tău și să fii pe prima pagină de pe Google?

Programează o întâlnire cu specialiștii noștri pentru o analiză SEO a site-ului tău!

Cât costă SEO?

Nu există un preț standard pentru SEO. Costurile pot varia în funcție furnizorul serviciului și există mari diferențe între prețurile practicate, în funcție de politica fiecărei firme. Companiile care oferă SEO la prețuri foarte mici tind, de obicei, să apeleze la trucuri neortodoxe, să folosească tehnici „black-hat” sau să utilizeze o strategie SEO necorespunzătoare, ceea ce duce la penalități, scăderi de trafic și spam, consecințe pe care sigur nu ți le dorești. Pentru optimizare SEO efectuată corect, prețurile agențiilor tind să crească, dar plătești pentru experiența, etica și eficacitatea lor.

Odată ce încep optimizarea SEO, cât timp va dura pentru a obține poziții bune în motoarele de căutare?

SEO nu este o strategie ce se aplică peste noapte. Primele luni sunt dedicate actualizărilor site-ului dvs. și așteptării ca roboții motoarelor de căutare să acceseze cu crawlere și să indexeze modificările. În funcție de site-ul dvs. web, de cantitatea de muncă necesară și de frecvența de accesare cu crawlere a roboților motoarelor de căutare, durează de obicei 3-9 luni pentru a observa îmbunătățiri ale pozițiilor pentru anumite cuvinte cheie.

Cât timp va dura pentru a vedea creșteri ale traficului cu SEO?

Traficul este de obicei un rezultat direct al creșterii clasamentelor. Odată ce clasamentul dvs. începe să crească, veți începe, de asemenea, să observați creșteri treptate ale traficului către site-ul dvs. Rețineți că noile clasamente și traficul nu sunt instantanee, este nevoie de câteva luni pentru a finaliza actualizările necesare și a le indexa înainte de a începe să vedeți aceste creșteri.

De ce ar trebui să continui SEO după ce am obținut un clasament bun?

Atingerea unei poziții favorabile în listele de rezultate a motoarelor de căutare este doar jumătate din luptă. Deoarece motoarele de căutare evoluează constant și își actualizează algoritmii, clasamentele pot fluctua de la o zi la alta. Menținerea clasamentelor actuale este la fel de importantă precum obținerea unor poziții noi; este nevoie de cercetare constantă, actualizări și testare pentru a vă menține clasarea URL-ului în primele poziții. Întreruperea SEO după ce ați atins obiectivul propus va duce la o pierdere a clasamentului destul de rapid.

Îmi puteți garanta poziționarea site-ului printre primele rezultate cu SEO?

Agențiile de SEO etice nu pot garanta ceva ce nu pot controla, așa că ferește-te de orice companie care pretinde că poate. Nu există nicio modalitate de a ști 100% cum se va clasa un site din cauza naturii în continuă evoluție a motorului de căutare. Promisiunile că vei obține primele poziții în listele de rezultate ar fi lipsite de etică. De asemenea, ferește-te de companiile care susțin că au o relație specială cu Google sau că pot „trimite cu prioritate” la Google pentru a garanta pozițiile în clasament. Acest lucru este complet fals, iar Google însuși avertizează împotriva companiilor care fac aceste afirmații.

Blog Digital Marketing

Discută cu noi
Ai nevoie de ajutor?
Salutare!
Ai nevoie de ajutor?